Samorazlivni tlaki

Enostavno do epoksi tlaka

Epoksi tlak je v mnogih okoljih najboljša možnost za zaščito tal ter izdelavo uporabne pohodne površine. Kljub temu, da ima material številne zelo dobrodošle prednosti, pa izdelava takšnega tlaka ne bo nujno zahtevna ali draga. Nekatere možnosti ponujajo zelo enostavne rešitve, pravzaprav lahko epoksi tlak izdelamo kar sami doma!

Epoksi premaz za beton

Če imamo pripravljeno ustrezno betonsko površino, lahko epoksi tlak ustvarimo enostavno kar s premazom, ki prinaša vse potrebne lastnosti epoksi tlaka. Epoksi premaz za beton je izredno enostavna, a hkrati povsem učinkovita rešitev, primerna za tiste, ki iščejo res najbolj preprosto pot do zadovoljivega končnega rezultata.

Po zmogljivostih se epoksi premaz ne more kosati s tlaki, ki so izdelani iz več plasti epoksi smole, vsekakor pa se dostojno kosa s praktično vsemi alternativami v istem cenovnem razredu. Epoksi premaz za beton je zelo ugodna opcija, a zaradi tega nič manj kvalitetna. Povsem dobro se obnese v številnih delovnih okoljih, seveda pa tudi v domačih prostorih, kjer epoksi premaz za beton prepriča s svojo ceno in enostavno aplikacijo.

Samorazlivni tlaki

Nekoliko naprednejšo rešitev ponujajo samorazlivni epoksi tlaki, ki so prav tako dokaj enostavni za izdelavo. Najbolje se bo poslužiti storitev strokovnjakov, saj so samorazlivni tlaki običajno namenjeni prenašanju večjih obremenitev in ni veliko prostora za napake, če iščemo najboljšo možno kakovost. So pa z vidika enostavnosti ti tlaki še vedno zelo privlačni, možno jih je izdelati zelo hitro in brez posebnega truda. Tako so primerni tudi v prostorih, ki jih je treba hitro zaključiti in pripraviti na uporabo.

Samorazlivni tlaki pokrivajo nek srednji kakovostni razred, zato ustrezajo tudi mnogim nekoliko zahtevnejšim uporabnikom. Je pa seveda vse odvisno od dejanskih okoliščin, od lastnosti prostora in od potreb uporabnika. Vsekakor so samorazlivni tlaki ena izmed privlačnih možnosti, čisto možno je, da se bo ta opcija izkazala za najboljšo možno.