Elegantne rešitve za dentalne probleme

Elegantne rešitve za dentalne probleme

Večino problemov z zobmi je možno zelo elegantno rešiti, če seveda obiščemo pravega zobozdravnika ter izberemo prave storitve in izdelke. Pogosto se po nepotrebnem spopadamo z bolečinami ali pa skrivamo svoj nasmeh, da nam ne bi bilo treba pokazati kakšnih nepravilnosti, madežev ali drugih težav. V vsakem primeru se priporoča obisk zobozdravnika, saj so na voljo zelo elegantne rešitve, ki ponujajo odličen učinek. 

Ortodontske storitve

Omenimo recimo ortodontske storitve in predvsem izdelke, ki se jih lahko poslužimo za ureditev zobovja. Med najbolj priljubljenimi je nevidni zobni aparat Invisalign, ki je pravi hit med tistimi, ki želijo urediti položaj svojih zob. Takšna rešitev je idealna za vsakogar, ki bi za svoje zobovje rad poskrbel kar najbolje – nevidni zobni aparat Invisalign namreč združuje mnoge prednosti, ima pa le nekatere zanemarljive slabosti. Seveda je še vedno vse odvisno od tega, kakšno je stanje zobovja in kaj bi pravzaprav radi dosegli. V nekaterih primerih je boljša izbira klasični zobni aparat ali pa bodo za ureditev zobovja potrebni kakšni bolj invazivni posegi, a če pride nevidni zobni aparat Invisalign v poštev, je to vsekakor priporočljiva izbira. 

Ortodontske storitve so napredovale do te mere, da lahko z razmeroma enostavnimi posegi in nevsiljivimi pripomočki zelo dobro popravimo praktično vsako nepravilnost v razporeditvi zob.

Zobna protetika

Prav tako impresivnega razvoja so bili deležni protetični izdelki. To bodo spoznali predvsem tisti, ki potrebujejo implantat za namestitev drugih rešitev. Implantat dandanes ne predstavlja več nikakršne težave, pogosto se namesti kar brez operacije in rezanja, v kratkem in enostavnem posegu. Prav tako je tudi cena že precej padla, implantat je na voljo že za nekaj sto evrov. Nadvse prepričljive so tudi napredne rešitve, ki jih sodobni vsadki omogočajo, recimo proteza na štirih vsadkih, ki lahko uspešno nadomesti manjkajoče zobe ali zelo poškodovano zobovje.