Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav, vam krije razliko med celotno vrednostjo zdravstvene storitve. To pomeni, da vam ob pregledu ali drugi zdravstveni storitvi ni potrebno doplačevati razlike za zdravstvene storitve, zdravila ali pa medicinske pripomočke.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav  po zakonu ni obvezno je pa zelo priporočljivo, saj vam bo to prihranilo veliko vašega časa in denarja, ker medicinskih storitev, zdravil in medicinskih pripomočkov ne boste potrebovali plačati sami.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav, lahko sklene vsak ki že ima urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Republiki Sloveniji. Zavarovalna pogodba, ki jo boste sklenili za dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav bo veljala v skladu z zakonom eno leto z tri mesečnim odpovednim rokom. V primeru strinjanja in ne prekinitve pogodbe se vam dopolnilno zdravstveno zavarovanje triglav avtomatično podaljša vsako leto.

Ko sklenete dopolnilno zavarovanje Triglav, prične veljati tri mesečna čakalna doba, če ste bili morda več kot en mesec brez urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. V tem trimesečnem obdobju ste primorani sami plačati vse zdravniške storitve in preglede.

Vzajemna dodatno zavarovanje

 Vzajemna dodatno  zavarovanje vam ob sklenitvi pogodbe velja eno leto, zraven pa seveda spada tudi tri mesečni odpovedni rok. Če se z podaljšanjem pogodbe strinjate in vam še vedno ustreza, potem se vam pogodba avtomatsko podaljša naprej do prekinitve.

Vzajemna dodatno zavarovanje poskrbi, da vam ni potrebno iz lastnega žepa kriti vseh zdravniških storitev, pregledov, zdravil in medicinskih pripomočkov.

Vzajemna dodatno zavarovanje lahko sklene vsaka oseba, ki si je predhodno že uredila osnovno oziroma z drugim imenom obvezno zdravstveno zavarovanje. Skleneta ga lahko, ko nimate več statusa študenta, ste dopolnili 26 leto starosti in ko imate urejeno prebivališče oziroma državljanstvo v Republiki Sloveniji, ali pa ste se prvič in redno zaposlili.

Če niste prepričani, kateri zavarovalni paket je za vas najboljši in najbolj primeren, vam bo prijazen zavarovalni agent znal najbolje svetovati.