Sesalnik za pepel

Čiščenje pepela

Pepel je zloglasno zahteven za čiščenje. Pravzaprav velja to za vse stranske proizvode kurjenja trdih goriv. Poleg pepela imamo opravke še s sajami, ki so prav tako zelo velika nadloga za tiste, ki želijo ohraniti svoje stanovanjske ali druge prostore kar se da urejene in čiste. Poleg tega je lahko pepel tudi nevaren za zdravje, predvsem za dihala, zato ni pametno živeti med pepelnatimi drobci po celem stanovanju.

Na srečo je možno pepel zelo enostavno in učinkovito očistiti. Na voljo imamo namreč specializiran sesalnik za pepel, ki to nalogo brezhibno opravi. Čeprav je pepel zahteven za čiščenje, s pravim sesalnikom to opravilo ne bo več predstavljalo posebne nadloge. Sesalnik za pepel je dobro prilagojen svojemu namenu, saj ima ojačane notranje dele, ki jim ne pride o živega niti vroča žerjavica, zelo pomembna komponenta pa so tudi fini zračni filtri, ki preprečujejo uhajanje drobcev pepela nazaj v prostor. Tako je sesalnik za pepel nujna oprema za tiste, ki želijo brezskrbno uživati v udobju domačega kamina ali ognjišča.

Še lažjo nalogo imamo, če kurimo zunaj. Pogosto gre v tem primeru za letne kuhinje, ki so redno v uporabi in proizvedejo tudi nekaj pepela, ki lahko pokvari brezhibno pospravljeno teraso ali nasploh okolico hiše. V tem primeru je najbolj učinkovita oprema štrajfiks, ki pepel enostavno in učinkovito odstrani z močnim curkom vode. Visokotlačni čistilnik je vsestranska naprava, ki se v takšnem okolju najbolje znajde. Ponuja vso potrebno zmogljivost za učinkovito odstranjevanje pepela, poleg tega pa je štrajfiks uporaben tudi za odstranjevanje starih saj, ki se močno zažrejo v podlago, predvsem v les. Seveda je priporočljivo takšne težave reševati sproti, a včasih to pač ne pride v poštev in se soočimo z zahtevnejšim delom. Štrajfiks je lahko tudi pri takšnih projektih zelo učinkovit, morda pa bo pametno uporabiti še kakšna dodatna sredstva.