zobne prevleke

Bogata ponudba zobozdravnikov

Najboljši zobozdravnik je tisti, ki ga redko vidimo. To pomeni, da dobro opravlja svoje delo in težav z zobmi ni veliko. Večino obiskov pri zobozdravniku predstavljajo pregledi in osnovna zdravljenja, a včasih se v ordinacijo odpravimo tudi z drugimi nameni. Pravzaprav je bogata ponudba nekaterih zobozdravnikov včasih tudi razlog za to, da se odločimo za menjavo zobozdravnika. Nekatere storitve, med katere sodijo npr. implantati, je pametno zaupati le zanesljivim izvajalcem, pogosto pa se zgodi, da kakšne storitve preprosto ni v ponudbi osebnega zobozdravnika in je treba iskati drugega. Pomemben razlog za to pa je tudi cena.

Pogosto po ponudbi zobozdravnikov brskamo zato, ker nas zanimajo napredne storitve. To so recimo implantati ali pa estetski posegi, kakršne so zobne prevleke. Cenik v tem primeru sporoča, da gre pogosto za samoplačniške storitve. Na srečo pa za zobne prevleke cenik ni pretiran, kar velja tudi za mnoge druge estetske posege. Na področju estetskega zobozdravstva je ponudba še posebej bogata – že beljenje zob na primer vključuje celo zbirko različnih posegov, med katerimi lahko izbiramo. Razlikujejo se v učinkovitosti in ceni. Na področje estetskega zobozdravstva pa spadajo še storitve, kot so zobne prevleke. Cenik omogoča beljenje zob že za okoli 300 €, enaka je cena za osnovne prevleke.

Veliko možnosti odpira tudi področje zobne protetike. Na tem področju so v zadnjem času posebej priljubljeni implantati, ki omogočajo enostavno in učinkovito nadomestitev manjkajočih zob. Tudi na tem področju izkušeni izvajalci nudijo veliko izbire, cene pa so povsem odvisne od primera in storitve.