stacionarni racunalnik

ASUS gaming na trgu stacionarnih računalnikov

Pravi igričarji vsekakor prisegajo na namizne računalnike, saj lahko le ti ponudijo res neomejeno zmogljivost, ki jo zahtevajo vedno bolj požrešne računalniške igre. Prenosniki zavoljo mobilnosti in kompaktnosti preprosto morajo sklepati kompromise, če ne drugega so omejeni z relativno majhnim zaslonom, ki je za mnoge gamerje že takoj zadosten razlog, da se raje odločijo za stacionarni računalnik. Na srečo med ASUS gaming izdelki najdemo tudi bogato ponudbo namiznih zverin, ki se več kot dostojno postavijo ob rob vrhunski liniji prenosnikov ASUS ROG in tekmujejo z najbolj naprednimi računalniki drugih proizvajalcev.

Stacionarni računalnik nudi obilo prostora za vgradnjo najzmogljivejših komponent, ki se trenutno najdejo na trgu. ASUS sicer ni znan kot proizvajalec računalniških komponent, zato seveda v računalnike vgrajuje izdelke drugih proizvajalcev, predvsem gre omeniti procesorje Intel ter AMD, čigar grafične kartice so prav tako prisotne v ASUS gaming računalnikih, poleg konkurenčnih grafičnih rešitev znamke nVidia. ASUS sicer ima nekaj besede pri tem, kakšne bodo vgrajene grafične kartice – čeprav čipovje izdelajo drugi proizvajalci, je ASUS zadolžen za oblikovanje hladilnih elementov, porabo energije, prilagajanje karakteristik delovanja in nekatere druge malenkosti. Kakorkoli, rezultat je vrhunska zmogljivost, ki jo zagotavljajo izbrane komponente v stacionarnih računalnikih ASUS gaming.

Posebej očitna je prevlada znamke ASUS v igričarskem svetu pri kompletih, ki poleg računalnika združujejo še vso potrebno dodatno opremo. Računalniška periferija je pika na i, ki omogoča osupljivo in uspešno igričarsko izkušnjo, zato je še kako dobrodošlo, da ASUS poleg svojih računalnikov ponudi še vrhunski zaslon ter gamerskemu računalniku primerno tipkovnico in miško.