Drsna steklena vrata

Pametna vrata v poslovnih prostorih

V poslovnem okolju moramo biti zelo pozorni na to, kakšno opremo uporabljamo. Vsak element mora biti dobro prilagojen svojemu namenu, predvsem pa mora biti funkcionalen in lepo oblikovan. Tako lahko pričakujemo dober učinek in dober vtis na obiskovalce, še posebej seveda, če pričakujemo večje število obiskovalcev. Ne moremo se preprosto sprijazniti z osnovnimi funkcionalnostmi, pogosto se izkaže, da bomo potrebovali nekatere napredne funkcije, do katerih lahko pridemo z uporabo sodobne tehnologije. 

Na voljo imamo pametna vrata, ki so namenjena predvsem zahtevnejšim uporabnikom. V poslovnem okolju pridejo prednosti takšnih vrat zelo do izraza. Ne gre za kakšno posebej nenavadno domislico, s pametnim sistemom lahko recimo opremimo tudi običajna drsna steklena vrata, ki jih pogosto uporabljamo v komercialnih in poslovnih prostorih. 

Kaj zmorejo pametni mehanizmi?

Drsna steklena vrata imajo že sama po sebi nekatere prednosti, zaradi katerih so zelo priljubljena v poslovnem okolju. Steklena vrata so kot nalašč za to, da prepuščajo nekaj dodatne svetlobe, predvsem pa lahko mimoidoči pogledajo v notranjost in se odločijo za obisk. Drsni mehanizem pri tem pomaga, saj omogoča elegantno odpiranje in zapiranje vrat. Kakšno vlogo imajo pri tem pametni mehanizmi?

Pametna vrata pomagajo predvsem upravitelju, ne nujno uporabnikom oziroma obiskovalcem. Na ta način je namreč možno upravljati vrata in prilagajati njihovo delovanje. Drsna steklena vrata so običajno nameščena na elegantnem drsnem mehanizmu, ki ima električni pogon za samodejno odpiranje in zapiranje. Pametni sistem omogoča podrobno prilagoditev delovanja tega mehanizma, nadzorujemo lahko tudi zaklepanje, pa tudi druge funkcije lahko prilagodimo situaciji. Če k temu dodamo še naprednejše opcije, recimo kamere za nadzor nad vhodom ali pametni domofon za dvosmerno komunikacijo, postanejo vrata popolno orodje za popoln nadzor nad poslovnim prostorom.

Napredni pametni mehanizmi omogočajo podrobno nastavitev delovanja vrat, urnike odklepanja in zaklepanja, različne možnosti odklepanja in odpiranja ter druge prilagoditve uporabe.