steklena drsna vrata

Najbolj priljubljena vrata

Pri izbiri vrat imamo na voljo izjemno obsežno zbirko izdelkov. Ne mislimo le na posamezne modele, temveč tudi na različne vrste vrat, med katerimi se lahko odločamo. Za uporabo v stanovanju so sicer daleč najbolj priljubljena lesena nihajna vrata z enim krilom, a v mnogih drugih okoljih veliko bolj izstopajo druge vrste vrat. Med pogostimi in zelo priljubljenimi izvedbami izstopajo steklena drsna vrata, ki so uporabna predvsem v poslovnih in komercialnih prostorih.

Steklena drsna vrata ponujajo zelo privlačno zbirko dobrodošlih odlik, po katerih povprašujejo uporabniki v takšnem okolju. Če želimo učinkovito zapreti poslovni prostor, hkrati pa vanj privabiti čim več obiskovalcev oziroma strank, so takšna vrata kot nalašč. Ker so izdelana iz stekla, so prozorna in obiskovalce vabijo v notranjost, hkrati pa vseeno omogočajo zanesljivo ločevanje prostorov. Steklo je možno tudi zastreti ali drugače obdelati, tako da končni učinek povsem prilagodimo svojim potrebam. Gotovo pa steklena drsna vrata že v izhodišču s tega vidika predstavljajo nadgradnjo estetske podobe prostora, saj nudijo vizualno zelo privlačen učinek.

Več prednosti takšnih vrat pa izvira iz uporabljenih mehanizmov, ki nadzorujejo delovanje vrat. Običajno so steklena drsna vrata avtomatizirana z električnim mehanizmom, ki uporabo zelo poenostavi. Včasih vrata odpiramo s pritiskom na gumb, še pogosteje pa je mehanizem povezan s senzorjem gibanja in se vrata odpirajo kar avtomatsko. To je velika prednost v komercialnem okolju, kjer ne želimo ovirati svojih strank pri vstopu v poslovalnico. Pametno je izbrati napreden električni mehanizem, ki nam dopušča dovolj svobode pri upravljanju vrat – lahko jih upravljamo na daljavo, nastavljamo različne nastavitve delovanja v kombinaciji z uporabljenimi senzorji, seveda pa je zelo pomembno še to, da so steklena drsna vrata povsem varna. V okolju, kjer je treba zagotoviti popolno varnost, so izjemno uporabni še varnostni sistemi, ki preprečujejo vlome in poškodbe vrat. Takšna vrata imajo najboljši učinek in so upravičeno najbolj priljubljena.